duminică , martie 26 2023
Breaking News
Home / Sanatate / Radiologie Brasov

Radiologie Brasov

In ce scopuri se face RMN-ul la cabinetul de radiologie Brasov?

Imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) efectuata la cabinetul de radiologie Brasov este o tehnologie de imagistica non-invaziva care produce imagini anatomice detaliate tridimensionale.

Este adesea folosita pentru detectarea bolilor, diagnosticarea si monitorizarea tratamentului. Se bazeaza pe o tehnologie sofisticata care excita si detecteaza schimbarea directiei axei de rotatie a protonilor aflati in apa care formeaza tesuturile vii.

Cum functioneaza RMN-ul efectuat la cabinetul de radiologie Brasov?

RMN-urile folosesc magneti puternici care produc un camp magnetic puternic care forteaza protonii din corp sa se alinieze cu acel camp. Atunci cand un curent de radiofrecventa este apoi impulsionat prin pacient, protonii sunt stimulati si se rotesc din echilibru, fortandu-se impotriva atragarii campului magnetic.

Radiologie BrasovCand campul de radiofrecventa este oprit, senzorii RMN pot detecta energia eliberata pe masura ce protonii se realineaza cu campul magnetic. Timpul necesar pentru realinierea protonilor cu campul magnetic, precum si cantitatea de energie eliberata, se modifica.

Modificarile se fac in functie de mediu si de natura chimica a moleculelor. Medicii sunt capabili sa faca diferenta dintre diferitele tipuri de tesuturi pe baza acestor proprietati magnetice.

Pentru a obtine o imagine RMN, pacientul este plasat in interiorul unui magnet mare. Acolo trebuie sa ramana nemiscat in timpul procesului de imagistica. In caz contrar, s-ar estompa imaginea. Agentii de contrast care contin adesea elementul Gadoliniu.

Acestia pot fi administrati unui pacient pe cale intravenoasa inainte sau in timpul RMN . Rolul agentilor de contrast este de a creste viteza cu care protonii se realineaza cu campul magnetic. Cu cat protonii realiniaza mai repede, cu atat imaginea este mai luminoasa.

Pentru ce se foloseste RMN-ul?

Pacientii merg la sectia de radiologie Brasov cand au nevoie de un RMN pentru vizualizarea partilor non-osoase. Pot avea nevoie de un RMN si pentru vizualizarea tesuturilor moi ale organismului.

RMN-ul se deosebeste de scanarea CT prin faptul ca nu foloseste razele X. Creierul, maduva spinarii si nervii, precum si muschii, ligamentele si tendoanele sunt vazute mult mai clar cu RMN decat cu raze X si scanare CT.

Din acest motiv, RMN-ul este adesea folosit pentru imaginea leziunilor genunchiului si umarului. In creier, RMN-ul poate face diferenta intre substanta alba si substanta cenusie si poate fi folosit si pentru a diagnostica anevrismele si tumorile.

About ochelari.brasov

Check Also

Microscopie Speculara

Microscopie Speculara

La ce ajuta o microscopie speculara? In viata de zi cu zi exista persoane care …

Close