Curiozitati despre pompe de caldura Brasov si aer conditionat
Atunci cand vine vorba despre achizitia unei pompe de caldura Brasov, multi proprietari de locuinte sunt putin confuzi.
Acestia confunda mai exact, pompa de caldura cu aparatul de aer conditionat. Vom discuta in randurile de mai jos despre aceste doua echipamente. Veti descoperi informatii care va vor ajuta sa intelegeti ca sunt echipamente diferite, si veti afla de ce sunt mai eficiente pompele de caldura.
Pompe de caldura Brasov si aparate de aer conditionat
In ceea ce priveste pompele de caldura, acestea sunt special concepute pentru a asigura atat incalzirea cat si racirea unei case.
Acestea sunt instalate de obicei in afara casei. Pe timpul sezonului cald, pompa de caldura extrage aerul cald din casa, pentru a va oferi racoarea necesara.
Iarna in schimb, extrage aerul dintr-o sursa naturala cum ar fi apa, solul sau aerul, pe care il incalzeste si il pompeaza in casa. Astfel, va asigura confort pe tot parcursul anului.
In ceea ce priveste aparatul de aer conditionat, acesta implica indepartarea caldurii si umiditatii din aerul din interior, ca sa va ofere o temperatura confortabila in casa. Insa, diferenta cea mai semnificativa este ca aparatul de aer conditionat nu incalzeste locuinta, la fel ca pompa de caldura.
Ce sa aleg dintre pompa de caldura si aparatul de aer conditionat?
A alege dintre pompe de caldura Brasov si aparate de aer conditionat, poate fi o misiune dificila. Atat o pompa de caldura, cat si un aparat de aer conditionat sunt o alegere excelenta, dar una ar putea fi mai potrivita pentru dumneavoastra, in functie de propriile nevoi. Iata cateva lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un sistem de incalzire si racire a casei:
1. Costurile instalarii pentru pompe de caldura si aparate de aer conditionat
In timp ce un sistem cu pompa de caldura are o unitate interioara cu un cost mai mic, unitatea exterioara poate avea un cost initial mai mare in comparatie cu un aparat de aer conditionat.
Cand luati in considerare costul, este important sa intelegeti costurile totale pentru instalarea unui sistem care sa va raceasca si sa incalziti corect casa.
2. Diferenta dintre eficienta energetica a pompei de caldura si a aerului conditionat
La temperaturi exterioare moderat de reci, sistemele cu pompe de caldura asigura o incalzire eficienta din punct de vedere energetic, deoarece folosesc doar electricitate.
In aceste conditii, utilizarea acestora poate fi mai avantajoasa in comparatie cu utilizarea sistemelor care utilizeaza surse de combustibil pentru incalzire mai scumpe, cum ar fi gazul natural, petrolul sau propanul.
Pe masura ce temperaturile scad sub punctul de inghet, pompa de caldura necesita mai multa energie pentru a mentine confortul in interior, reducand eficienta si crescand factura la electricitate.
Pompe de Caldura Brasov – Puteti rezolva aceasta problema prin asocierea unei pompe de caldura cu un cuptor, creand un sistem de caldura hibrid. Cu toate acestea, catorita costului initial mai mare pentru unitatea cu pompa de caldura, un sistem hibrid poate fi mai scump in comparatie cu un sistem mai frecvent asociat cu un aparat de aer conditionat si un cuptor.
In modul de racire, atat pompele de caldura, cat si aparatele de aer conditionat pot avea un rating SEER ridicat. Acest lucru inseaman ca ofera o racire eficienta din punct de vedere energetic in lunile calde de vara.
Evaluarile SEER cu cat sunt mai mari, cu atat echipamentele sunt mai eficiente. In modul de incalzire, eficienta pompei de caldura este exprimata in HSPF.
Cu cat HSPF este mai mare, cu atat eficienta este mai mare. In multe privinte, eficienta energetica si factorul de cost de operare se rezuma la locatie. In zonele cu temperaturi moderate, o pompa de caldura este o optiune mai buna pentru o incalzire eficienta decat in zonele cu ierni extrem de reci.
3. Pompa de caldura inlocuieste aparatul de aer conditionat?
Cu siguranta, instalarea unei pompe de caldura Brasov poate inlocui eficient un aparat de aer conditionat.
Ambele sisteme folosesc unitati exterioare care au rolul de a transfera caldura. Insa, spre deosebire de aparatele de aer conditionat traditionale, pompele de caldura pot functiona si in sens invers. Mai exact, pot fi folosite si pentru a furniza incalzire in lunile mai reci.
Aceasta functionalitate dubla face ca pompele de caldura sa fie foarte eficiente din punct de vedere energetic.
Deci, daca va ganditi sa va modernizati sistemul de aer conditionat, o pompa de caldura ar putea fi o solutie completa pentru confortul pe tot parcursul anului.