Cand a fost construita cetatea fortificata Prejmer?
Stiati ca in fiecare an, zeci de mii de persoane viziteaza biserica si cetatea fortificata Prejmer? In randurile care urmeaza vom discuta despre biserica si cetatea Prejmer. Am pregatit o multime de informatii utile pentru persoanele care si-au propus sa ajunga sa viziteze acest obiectiv turistic.
Daca v-ati gandit sa mergeti intr-un sfarsit de saptamana la Prejmer pentru a vedea cetatea sau biserica, cititi cu atentie!
Unde se afla biserica si cetatea fortificata Prejmer?
De fiecare data cand vine vorba despre un obiectiv turistic, cetatea fortificata Prejmer in cazul de fata, se mentioneaza locatia. Orice discutie se incepe dupa ce se ofera informatii cu privire la locul in care se afla obiectivul turistic respectiv.
In cazul de fata, biserica fortificata si cetatea fortificata Prejmer, se afla in comuna brasoveana Prejmer. Aceasta este o comuna aflata la numai 15 kilometri departare de orasul resedinta al judetului, Brasov.
Comuna Prejmer este foarte aproape de Valea Oltului, care se afla in zona de sud a comunei la numai 5 kilometri distanta. Si Muntii Intorsurii se afla aproape, la doar 10 kilometri insa in zona de nord.
Turistii care si-au propus sa ajunga aici trebuie sa stie ca accesul este usor si cu masina si cu trenul. Pentru cei care calatoresc cu masina personala mentionam faptul ca drumul se afla intr-o stare foarte buna. Se poate parca si in fata obiectivului turistic.
Construirea bisericii si a cetatii
Inainte de a fi construita cetatea fortificata a fost necesar sa fie costruita biserica. Aceasta din urma reprezinta cel mai vechi obiectiv turistic din judetul Brasov. Bazele construirii bisericii le-au pus cavalerii Teutoni in anul 1218.
Desi ei au pus bazele constructiei, nu Cavalerii Teutoni au finalizat lucrarea. Calugarii cistercieni au reusit sa termine de construit biserica respectiva.
In ceea ce priveste cetatea fortificata Prejmer, aceasta este ceva mai noua. Se spune ca a fost construita abia in secolul al XV-lea. Aceasta cetate are zidul de incinta de forma ovala, iar diametrul este de 72 de metri.
Zidul are o grosime de 4 metri, in timp ce inaltimea este de 12 metri. In perioada evului mediu, toate cetatile aveau inaltimea de aproximativ 10 metri.
Despre Prejmer ca obiectiv turistic
In fiecare an, mii de oameni viziteaza cetatea fortificata si biserica fortificata Prejmer. Nici nu se putea altfel din moment ce discutam despre unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Romania.
Merita mentionat faptul ca acest obiectiv turistic a fost denumit “Bijuteria Transilvaniei”. Se poate spune ca discutam despre o adevarata bijuterie. De ce? Pentru ca acest obiectiv turistic este notat cu trei stele in faimosul Ghid Turistic Michelin.
Discutam de asemenea despre un obiectiv important al judetului Brasov, inclus in Patrimoniul UNESCO. Aici trebuie facuta precizarea ca in acelasi an au fost adaugate mai multe obiective turistice in acest Patrimoniu. Un exemplu concret il reprezinta cetatea fortificata de la Viscri, tot din judetul Brasov.
In ceea ce priveste cetatea, merita mentionat faptul ca a fost construita cu scopul de a oferi protectie. De fapt, acesta este scopul oricarei cetati. Mentionam faptul ca atunci cand turcii si tatarii au atacat Transilvania, multi oameni s-au adapostit la cetatea fortificata Prejmer.
Acestea sunt in mare parte, cateva dintre cele mai interesante informatii care pot fi ause in discutie referitor la biserica Prejmer.